به گزارش سافت گذر، چند سال پیش محققان دانشگاه MIT نوعی ماده تولید کردند که امکان استفاده از آن به عنوان پوششی گرم در آب فراهم بود.
حالا گروهی از دانشمندان از MIT فرآیندی طراحی کرده اند که شیوه قبلی را ادامه می دهد ولی با این تفاوت که گرمای بدن را سه برابر بیشتر حفظ می کند.
این پوشش ها معمولاً از جنس فوم نئو پرن (نوعی لاستیک که کیسه های هوای کوچکی دارد و معمولاً با گاز نیتروژن نیز پر می شود) هستند.
کیسه های هوای موجود در پوشش، به خاطر نیاز کم گاز نیتروژن به انرژی گرمایی، کارایی زیادی دارند.
البته دو گاز زنون و کریپتون نسبت به نیتروژن به گرمای کمتری نیاز دارند به همین خاطر یک تیم تحقیقاتی از MIT سعی کرده تا این دو گاز با نیتروژن جایگزین کند.
تولید این پوشش با راهنمایی های پروفسور میشائل استرانو و جاکوپو بونگیورنو انجام شد.
برای آزمایش این پوشش، تیم سازنده آن را در بدنه تانکری قرار داد که از گازهای زنون یا کریپتون پر شده بود. سپس این تانکر به مدت یک روز در آب رها شد. در نهایت دو گاز اشاره شده جای هوا را در تانکر گرفتند.
بر این اساس، نتیجه گیری شد که شخص استفاده کننده از این پوشش می تواند به مدت 2 تا 3 ساعت در آب دمای 10 سانتی گراد باقی بماند در حالی که در پوشش های معمولی، این مدت زمان کمتر از یک ساعت می باشد.
تأثیر وجود گازهای زنون یا کریپتون در پوشش تا 20 ساعت وجود داشت تا اینکه این دو گاز به طور کامل از این خارج شدند.
گفته می شود که می توان این پوشش را ابتدا در وسیله ای شبیه به زودپز قرار داد و سپس آن را قبل از استفاده باز کرد.
به گزارش سافت گذر، با انجام موفقیت آمیز این پروژه، محققان در تلاشند تا نمونه دائمی این پوشش را تولید کنند که در آن گاز درون فوم نئوپرن قرار دارد و توسط یک لایه نفوذ ناپذیر نیز محافظ می شود.
مورد استفاده از این پوشش برای شناگران، غریق نجات ها و موج سوارانی است که همواره در سطح آب در حال حرکت هستند.
منبع: newatlas.com